Go Back   Corvette Forum > C6 Corvette, 2005 - 2013 > C6 Z06 Discussion
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Register Search Today's Posts Mark Forums Read FAQ Vendor Directory
Search
C6 Z06 Discussion
General Z06 Corvette Discussion, LS7 Corvette Technical Info, Performance Upgrades, Suspension Setup for Street or Track Sponsored by
PFYC

Welcome to Corvetteforum.com!
Welcome to Corvetteforum.com.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, join Corvetteforum.com today!


Corvette Store
 
 
C7 Parts & Accessories
C6 Parts & Accessories
C5 Parts & Accessories
C4 Parts & Accessories
C3 Parts & Accessories
C2 Parts & Accessories
C1 Parts & Accessories
Wheels & Tires
Sponsored Ads
 
 
Vendor Directory
  
Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-09-2011, 02:41 PM   #1
Madsen
CF Senior Member
 
Madsen's Avatar
 
Member Since: Feb 2007
Location: Bend Oregon
Default wild to mild quit working, suggestions?

Wild to mild switch quit working. have had it on for about 25k miles.
the battery on the switch seems to work as it turnes on the light on the button. all wires are still connected and not loose.

anyone had this happen?
thanks in advance
Madsen is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2011, 02:52 PM   #2
ArrogantZ
CF Senior Member
 
ArrogantZ's Avatar
 
Member Since: Oct 2006
Location: Palmdale Ca
Default

Quote:
Originally Posted by Madsen View Post
Wild to mild switch quit working. have had it on for about 25k miles.
the battery on the switch seems to work as it turnes on the light on the button. all wires are still connected and not loose.

anyone had this happen?
thanks in advance
Same issue! I'm probably goin to throw out the mild to wild and hard wire a switch to the center console

Last edited by ArrogantZ; 10-09-2011 at 02:54 PM.
ArrogantZ is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2011, 02:53 PM   #3
Oskee
CF Senior Member
 
Oskee's Avatar
 
Member Since: Jun 2002
Location: Vacaville Ca
Default

Have you checked the voltage in the fob switch ??? I had the same problem voltage was low even though the green / red light would come on. Replaced the battery and problem went away. Hope this helps
Oskee is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2011, 03:30 PM   #4
Madsen
CF Senior Member
 
Madsen's Avatar
 
Member Since: Feb 2007
Location: Bend Oregon
Default

THANKS i WILL GET A NEW BATTERY ASAP
Madsen is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2011, 07:15 PM   #5
XxWarEaglexX
CF Member
 
XxWarEaglexX's Avatar
 
Member Since: Feb 2011
Location: Madison Alabama
Default

I sort of had the same problem with my viper car alarm. The light would show but, wouldn't arm the alarm. Changed the battery in the remote and it started working again.
XxWarEaglexX is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2011, 08:53 PM   #6
383vett
CF Senior Member
 
383vett's Avatar
 
Member Since: Apr 2003
Location: moraga ca
Default

Chuck it and buy a $4.95 switch from Radio Shack.
383vett is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2011, 09:40 PM   #7
Zoxxo
CF Senior Member
 
Zoxxo's Avatar
 
Member Since: Nov 2006
Location: San Jose California
Default

Quote:
Originally Posted by 383vett View Post
Chuck it and buy a $4.95 switch from Radio Shack.


Z//
Zoxxo is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2011, 10:56 AM   #8
Mdm23
CF Senior Member
 
Member Since: Jul 2011
Location: Graniteville South Carolina
Default

Pull the fuse. Wild is the only way.
Mdm23 is online now   Reply With Quote
Old 10-10-2011, 01:32 PM   #9
JJC5
CF Senior Member
 
JJC5's Avatar
 
Member Since: Apr 2006
Location: Anaheim Hills, Ca
Default

Quote:
Originally Posted by ArrogantZ View Post
Same issue! I'm probably goin to throw out the mild to wild and hard wire a switch to the center console
Good move....hard wired works great.
JJC5 is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2011, 04:20 PM   #10
JoesC5
CF Senior Member
 
Member Since: Sep 1999
Location: Springfield MO
Default

My M2W came with two remotes. Are you having the identical problem with both remotes?
JoesC5 is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2011, 09:02 PM   #11
jwbert
CF Senior Member
 
jwbert's Avatar
 
Member Since: Feb 2002
Location: McFarland WI
Default Batteries

I had the same problem with both remotes, batteries were low in both even though the red transmit light came on. New batts, no probs
jwbert is online now   Reply With Quote
Old 10-11-2011, 08:37 AM   #12
Jet Stream Blue Z06
CF Senior Member
 
Jet Stream Blue Z06's Avatar
 
Member Since: Jul 2008
Location: Burlington CT
Default

Can you hear the switch click when you press the remote? Mine stopped working and I found that a vacuum line came off one of the actuators in the rear. Easy fix.
Jet Stream Blue Z06 is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2011, 03:10 PM   #13
skudlw
CF Senior Member
 
Member Since: Jan 2007
Location: Alpharetta GA
Default

you need a new battary for the fob. Light will still work with a weak battary. Mine did the same and when I replaced the battary, all was well. Get it from Radio Shack.
skudlw is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2011, 03:26 PM   #14
rpm94
CF Senior Member
 
rpm94's Avatar
 
Member Since: May 2006
Location: Columbus Ohio
Default

You can replace it with mine. Had it on the car for only 2 months then got the Akrapovics installed. Don't know why I did it but I just had to have the price Akrapovic exhaust controller. It looks cool, but no way worth $350.00.

I am a dumb ***.

Click the image to open in full size.

Anyone want my 99% new M2W controller? $55.00 shipped to your door (continental US only). If you want to go Paypal, you got to pick up the fees (minimal).

I will post this in the For Sale section, but this post was relevant.
rpm94 is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2011, 03:42 PM   #15
BEZ06
Formerly beezeye
Support Corvetteforum!
 
BEZ06's Avatar
 
Member Since: Jan 2005
Location: Daytona Beach FL
Default

Quote:
Originally Posted by Madsen View Post
Wild to mild switch quit working. have had it on for about 25k miles.
the battery on the switch seems to work as it turnes on the light on the button. all wires are still connected and not loose.

anyone had this happen?
thanks in advance
You say the M2W quit working - what do you mean???

Are the valves closed and your M2W won't open them?

Do the valves open when you accelerate and the RPM goes up past where they should open normally?

Or, are they open all the time?

If they are open all the time the problem is most likely NOT your M2W switch.

The valves require engine vacuum to close them, so if they are open all the time you've probably got o loose, broken, or split vacuum tube somewhere.

Bob
__________________
.



BEZ06 is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2011, 04:49 PM   #16
ferravette
CF Senior Member
Support Corvetteforum!
 
ferravette's Avatar
 
Member Since: Mar 2002
Location: san diego cali
Default

I had the same thing happen to one of the remotes. Wound up throwing it out. What i did was program one of the home link buttons and that works all the time.
ferravette is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2013, 10:42 PM   #17
tt350z
CF Senior Member
 
Member Since: Nov 2007
Location: Rockville MD
Default

Quote:
Originally Posted by ferravette View Post
I had the same thing happen to one of the remotes. Wound up throwing it out. What i did was program one of the home link buttons and that works all the time.
How do you program your home link button to it?
tt350z is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2013, 11:38 PM   #18
FNBADAZ06
CF Senior Member
 
FNBADAZ06's Avatar
 
Member Since: Jun 2009
Default

Quote:
Originally Posted by tt350z View Post
How do you program your home link button to it?
You need a 2006 built in October or earlier to use Home Link, but here's the instructions on how to program....



http://nakidparts.com/sitebuildercon...rfiles/m2w.pdf
FNBADAZ06 is online now   Reply With Quote
Old 08-15-2013, 12:37 AM   #19
MTPZ06
CF Senior Member
 
MTPZ06's Avatar
 
Member Since: Dec 2008
Location: San Juan Capistrano CA
@MTPZ06
Default

Quote:
Originally Posted by rpm94 View Post
You can replace it with mine. Had it on the car for only 2 months then got the Akrapovics installed. Don't know why I did it but I just had to have the price Akrapovic exhaust controller. It looks cool, but no way worth $350.00.

I am a dumb ***.

Anyone want my 99% new M2W controller? $55.00 shipped to your door (continental US only). If you want to go Paypal, you got to pick up the fees (minimal).

I will post this in the For Sale section, but this post was relevant.
Well, at least you're not in denial.
MTPZ06 is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2013, 12:58 AM   #20
SSMOKE
CF Senior Member
 
SSMOKE's Avatar
 
Member Since: Aug 2008
Location: Honolulu, Hawaii
Default

Quote:
Originally Posted by Jet Stream Blue Z06 View Post
Can you hear the switch click when you press the remote? Mine stopped working and I found that a vacuum line came off one of the actuators in the rear. Easy fix.
Same with me, vacuum line came off of the actuator. EASY FIX.
SSMOKE is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2013, 12:58 AM
 
Go Back   Corvette Forum > C6 Corvette, 2005 - 2013 > C6 Z06 Discussion
Reload this Page wild to mild quit working, suggestions?
 
 
 
Reply

Tags
batteries, mild, quit, replacement, switch, wild, working


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Click for Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mild to Wild switch freebird C7 General Discussion 2 07-06-2014 10:03 PM
Mild to wild switch 12leavu C6 Parts for Sale/Wanted 2 06-17-2014 01:01 PM
C7 Mild to Wild Switch dbevins C7 General Discussion 4 08-22-2013 04:28 PM
Mild to wild skeetvette C6 Parts for Sale/Wanted 2 05-21-2013 06:18 PM
Mild to wild skeetvette C6 Parts for Sale/Wanted 0 07-18-2012 02:39 PM


All times are GMT -4. The time now is 06:42 PM.


Emails & Password Backup

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.5.2