Go Back   Corvette Forum > C5 Corvettes, 1997 - 2004 > C5 Tech
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Register Search Today's Posts Mark Forums Read FAQ Vendor Directory
Search
C5 Tech
Corvette Tech/Performance: LS1 Corvette Technical Info, Internal Engine, External Engine, Tech Topics, Basic Tech, Maintenance, How to Remove & Replace Sponsored by
Karl Chevrolet

Welcome to Corvetteforum.com!
Welcome to Corvetteforum.com.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, join Corvetteforum.com today!


Corvette Store
 
 
C7 Parts & Accessories
C6 Parts & Accessories
C5 Parts & Accessories
C4 Parts & Accessories
C3 Parts & Accessories
C2 Parts & Accessories
C1 Parts & Accessories
Wheels & Tires
Sponsored Ads
 
 
Vendor Directory
  
Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-16-2012, 09:49 AM   #1
srooper1980
CF Senior Member
 
srooper1980's Avatar
 
Member Since: May 2012
Location: Charleston WV
Default Strange wires coming from HUD

I decided to tackle the falling HUD fix yesterday and it went off without a hitch. It works great now and shows on the windshield clearly.. However, after I took the projector out of the car to work on it I noticed that there were wires coming from the back of the unit that ran to nowhere. You can see them in the picture and all four wires are just cut off, no plug or anything, they were just laying in the dash not doing a thing. They cant be too terribly important as they HUD seems to work just fine, but I would like to know what they would normally go to or maybe if this HUD came from another vehicle that had some other capability that this car does not have

Any help is appreciated

Click the image to open in full size.
srooper1980 is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2012, 11:09 AM   #2
Bill Curlee
Tech Contributor
CI 6,7,8,9,11 Vet
St. Jude Donor '08
Support Corvetteforum!
 
Bill Curlee's Avatar
 
Member Since: Jun 2001
Location: Gales Ferry CT
Default

People have attempted to install a DISPLAY UNIT for different radar detectors so that it too displays in the HUD Display. I know the Valentine 1 (V1) has a remote display that people install in the HUD. Could be a left over wire attempt or failure from something like that. Where do they go inside the HUD module?

Bill
Bill Curlee is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2012, 11:18 AM   #3
srooper1980
CF Senior Member
 
srooper1980's Avatar
 
Member Since: May 2012
Location: Charleston WV
Default

I posted a pic but if you cannot see it the wires go directly into the main projector, the part that lights up the image to be displayed. It is actually two "sets" of wires, a blue and a red twisted together making a total of 4 wires coming from the display.. I may try to open up the projector screen to see exactly where those wires go :-)
srooper1980 is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2012, 10:09 PM   #4
SilverC54me
CF Senior Member
 
SilverC54me's Avatar
 
Member Since: Jul 2004
Location: Brea CA
Default

From the picture posted it looks like there are 2 LEDs mounted on the sides of the display. Those wires are probably going to them.

As Bill said, this is probably from some kind of radar detector install.


Gary
SilverC54me is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2012, 08:58 AM   #5
srooper1980
CF Senior Member
 
srooper1980's Avatar
 
Member Since: May 2012
Location: Charleston WV
Default

Well in that case I can rest assured nothing is "missing".. I can just leave the wires and, who knows, maybe sometime I will find a use for them
srooper1980 is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2012, 11:53 AM   #6
Arnie Chamberlain
CF Senior Member
 
Member Since: Mar 2011
Location: Cudahy WI
Default

Look like they were left over from an alarm install. Twisted red and blue wires are common for that.
Arnie Chamberlain is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2012, 11:59 AM   #7
SteveDotenMotorsports
Former Vendor
Cruise-In VII Veteran
 
SteveDotenMotorsports's Avatar
 
Member Since: Sep 2003
Location: Farmington/DeerPark CT/NY
Default

this sounds like an episode of 'this Old House' , I'll vote for an LED shift that was installed

btw, I saw your car at ATCO running 10's last year
SteveDotenMotorsports is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2012, 06:00 AM   #8
LoneStarFRC
CF Senior Member
St. Jude Donor '08-'09-'10-'11-'12-'13-'14
 
LoneStarFRC's Avatar
 
Member Since: May 2001
Location: "If you like your border, you can keep your border! PERIOD! If you like your immigration laws, you can keep your immigration laws. PERIOD!
Default

Quote:
Originally Posted by SteveDotenMotorsports View Post
........ I'll vote for an LED shift that was installed............
+1

Those appear to be dicrete LEDS that have been attached with silicone on either side of the read-out.
LoneStarFRC is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2012, 11:59 AM   #9
srooper1980
CF Senior Member
 
srooper1980's Avatar
 
Member Since: May 2012
Location: Charleston WV
Default

Whatever the case may be I removed them and performed the falling HUD fix (which worked great) and I am back in business.. Thanks for the insight guys
srooper1980 is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2012, 11:59 AM
 
Go Back   Corvette Forum > C5 Corvettes, 1997 - 2004 > C5 Tech
Reload this Page Strange wires coming from HUD
 
 
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Click for Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HUD Install -- DIY Master Thread Tusc C5 Tech 2 12-01-2013 12:46 PM
Please help!!! Car starts, service abs comes on, then car dies DPRVette C6 Corvette General Discussion 4 11-28-2013 02:06 PM
Aftermarket ADD HUD (non-OEM) Install & Review transce C5 General 18 09-24-2013 06:54 PM
Can anyone in CO fix my aftermarket HUD? scottycards Mountain - Prairie 5 10-17-2012 12:54 AM
HOW-TO: Install a HUD in a 97 C5 (picts inside) Kent1999 C5 Tech 33 08-19-2012 10:32 PM


All times are GMT -4. The time now is 07:29 PM.


Emails & Password Backup

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.5.2