Go Back   Corvette Forum > C4 Corvettes, 1984 - 1996 > C4 Tech/Performance
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Register Search Today's Posts Mark Forums Read FAQ Vendor Directory
Search
C4 Tech/Performance
L98 Corvette and LT1 Corvette Technical Info, Internal Engine, External Engine Sponsored by
J&D Corvette

Welcome to Corvetteforum.com!
Welcome to Corvetteforum.com.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, join Corvetteforum.com today!


Corvette Store
 
 
C7 Parts & Accessories
C6 Parts & Accessories
C5 Parts & Accessories
C4 Parts & Accessories
C3 Parts & Accessories
C2 Parts & Accessories
C1 Parts & Accessories
Wheels & Tires
Sponsored Ads
 
 
Vendor Directory
  
Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-09-2004, 05:36 PM   #1
montie98
CF Senior Member
 
montie98's Avatar
 
Member Since: May 2003
Location: WATERFORD CT
Default Upper Radiator hose not getting hot,. Bad Thermostat?

The car just keeps getting hotter with the right amount of coolent then the oferflow tank starts overflowing with lots of pressure meanwhile the upper hose is ice cold????
montie98 is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2004, 05:49 PM   #2
Aggravated4life
CF Senior Member
Cruise-In II Veteran
 
Aggravated4life's Avatar
 
Member Since: Aug 2000
Default Re: Upper Radiator hose not getting hot,. Bad Thermostat? (montie98)

Maybe the stat is stuck closed?Id check there first.
Aggravated4life is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2004, 06:01 PM   #3
vinnies87
CF Senior Member
St. Jude '03-'04-'05-'06-'07
 
vinnies87's Avatar
 
Member Since: Aug 2003
Location: Magnolia Mississippi
Default Re: Upper Radiator hose not getting hot,. Bad Thermostat? (Bill's86Coupe)

:iagree: :thumbs:
vinnies87 is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2004, 07:37 PM   #4
jackdaroofer
CF Senior Member
Cruise-In I Veteran
Cruise-In II Veteran
Cruise-In III Veteran
Cruise-In IV Veteran
Cruise-In V Veteran
Cruise-In VI Veteran
Cruise-In VII Veteran
Support Corvetteforum!
 
jackdaroofer's Avatar
 
Member Since: Dec 1999
Location: Almost all Skyline Cruises Vettes at Waterside 1-5
Default Re: Upper Radiator hose not getting hot,. Bad Thermostat? (vinnies87)

Quote:
:iagree: :thumbs:
:iagree: Too! For some reason I go through a thermo a year on my 88

but let me ask anothe question. How old is the top hose? Those things delaminate internally and the delaminated portion can act like a flapper valve and cut off circulation.

Is the heater putting out hot air?

:seeya

:steering:
jackdaroofer is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2004, 08:49 PM   #5
tlc85
CF Member
 
Member Since: Sep 2003
Location: Rincon GA
Default Re: Upper Radiator hose not getting hot,. Bad Thermostat? (montie98)

is your fan comming on?
tlc85 is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2004, 02:26 PM   #6
86VetteBill
CF Senior Member
 
Member Since: Jul 2001
Send a message via AIM to 86VetteBill
Default Re: Upper Radiator hose not getting hot,. Bad Thermostat? (montie98)

Take your time removing those 2 thermostat housing bolts. They might be hard to unscrew. Go too fast with too large of a ratchet and you'll snap one of them off like I did.

That's not fun, especially when you're drilling and tapping a new one and the tap broke!! Taps don't drill out - even with hardest drill bits. I chiseled most of it out.
86VetteBill is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2004, 04:14 PM   #7
JAKE
CF Senior Member
 
JAKE's Avatar
 
Member Since: Feb 2000
Location: Kempner Texas
Default Re: Upper Radiator hose not getting hot,. Bad Thermostat? (86VetteBill)

I vote for a stuck stat too; happened to me last spring.

If that is the case, try to find a replacement that, should it fail, will fail in the open position. They cost a bit more, about $8.00 but won't leave you stranded should it happen again.

I bought mine at O'Reilly's Auto Parts but I'll bet AutoZone sells them too.

Jake
JAKE is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2004, 04:14 PM
 
Go Back   Corvette Forum > C4 Corvettes, 1984 - 1996 > C4 Tech/Performance
Reload this Page Upper Radiator hose not getting hot,. Bad Thermostat?
 
 
 
Reply

Tags
03, 2003, bad, c5, cold, corvette, hose, hoses, hot, location, radiator, thermostat, top, tube, upper


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Click for Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 09:14 AM.


Emails & Password Backup

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.5.2