Go Back   Corvette Forum > C4 Corvettes, 1984 - 1996 > C4 Tech/Performance
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Register Albums Search Today's Posts Mark Forums Read FAQ
Search
C4 Tech/Performance
L98 Corvette and LT1 Corvette Technical Info, Internal Engine, External Engine Sponsored by
J&D Corvette

Welcome to Corvetteforum.com!
Welcome to Corvetteforum.com.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, join Corvetteforum.com today!


Corvette Store
 
 
C6 Parts & Accessories
C5 Parts & Accessories
Wheels & Tires
Sponsored Ads
 
 
Vendor Directory
  
Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-27-2013, 02:39 PM   #1
playsdixie
CF Senior Member
 
playsdixie's Avatar
 
Member Since: Jun 2013
Location: ft myers fl
Send a message via AIM to playsdixie
Default hard cold start

thought I had the starting probs solved with a IAC reset but it seems it takes a few seconds to go in the morning and then fine all day after...the check engine light comes on with the cold start but if I restart it immediately it goes out...unfortunately i have the hyper chip so I can't see the code it threw....reading the forums, i'm thinking I have a leaking injector...or a bad fuel pump....don't really hear anything when I turn the key on....100.ooo miles so maybe a new fuel pump would help...are there any better grade pumps to use?? don't think it' injectors since no evidence of gas smells or gas in the engine area...are there any additives for injectors that are worth the money?
playsdixie is offline   Reply With Quote
Old 06-27-2013, 06:19 PM   #2
pcolt94
CF Senior Member
 
pcolt94's Avatar
 
Member Since: Jan 2006
Location: Orlando FL
Default

Normally my first suggestion would be the FPR leaking fuel into the vacuum line.

But on that year car (86) fuel injectors come to mind since they cause hard starting, poor idle and bad running.
If it is the injectors, they are just probably just warn out due to age and usage.
pcolt94 is offline   Reply With Quote
Old 06-27-2013, 07:56 PM   #3
DanielRicany
CF Senior Member
 
Member Since: Jun 2013
Default

Cold start injector comes to my mind.
DanielRicany is online now   Reply With Quote
Old 06-27-2013, 08:00 PM   #4
playsdixie
CF Senior Member
 
playsdixie's Avatar
 
Member Since: Jun 2013
Location: ft myers fl
Send a message via AIM to playsdixie
Default

I have a 85....and not too long...help me out a little... a cold start injector?...Car starts immediately after initial cold start.. and perfectdly the rest of the day..what's making the service engine come on"..what in this system will throw a code?....
playsdixie is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2013, 03:22 AM   #5
vetteoz
CF Senior Member
 
vetteoz's Avatar
 
Member Since: Jan 2004
Default

Quote:
Originally Posted by playsdixie View Post
..what's making the service engine come on"..what in this system will throw a code?....
Why can't you pull the codes?


Quote:
Originally Posted by playsdixie View Post
...Car starts immediately after initial cold start.. and perfectdly the rest of the day...
Even when the engine is dead cold again ?

Quote:
Originally Posted by playsdixie View Post
.a cold start injector?..
On drv side of the intake
Sprays extra fuel in while cranking over on cold starts ( like a choke on carby car ) .
Operated by a thermal switch at the front of the intake

Click the image to open in full size.
vetteoz is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2013, 08:02 AM   #6
playsdixie
CF Senior Member
 
playsdixie's Avatar
 
Member Since: Jun 2013
Location: ft myers fl
Send a message via AIM to playsdixie
Default

thanks for the picture...is this hard to replace?...I have 100,000 miles on it. I can't pull the code due to the hyperchip I installled...I may have to take it out although it works so well with performance and keeping the engine temps down....it's a pain to get at in a 85with help from you guys, i've been able to work on problems with it without pulling codes.
although it seems the more I get into it, the more I need to be a NASA engineer...so, is there a test to the cold start injector??? if it wasn't working, would it throw a code...?
playsdixie is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2013, 08:02 AM
 
Go Back   Corvette Forum > C4 Corvettes, 1984 - 1996 > C4 Tech/Performance
Reload this Page hard cold start
 
 
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Click for Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:18 AM.


Emails & Password Backup

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.5.2