Go Back   Corvette Forum > C4 Corvettes, 1984 - 1996 > C4 Scan & Tune
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Register Albums Search Today's Posts Mark Forums Read FAQ
Search
C4 Scan & Tune
Corvette Onboard Diagnostics, Service Advice, Dyno Tuning, Fuel Management, Tuning Software, LS1 Edit Sponsored by
Ultrarev

Welcome to Corvetteforum.com!
Welcome to Corvetteforum.com.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, join Corvetteforum.com today!


Corvette Store
 
 
C6 Parts & Accessories
C5 Parts & Accessories
Wheels & Tires
Sponsored Ads
 
 
Vendor Directory
  
Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-21-2007, 10:26 PM   #1
C4Willie
Junior Member
 
Member Since: Sep 2006
Default Trouble code 46 - VATS Anti Theft Circuit Fault

I cleaned the ignition switch with electrical contact cleaner. Ran great for about 10 miles. It still runs but will barely accelerate. Could someone please explain how I test if the anti theft system is bad? Am I better off bypassing the system?

Thanks in advance for your help

The site I found suggested the following when I got code 46.

"With negative battery lead disconnected and using high pressure, non residue contact spray cleaner, spray into area where ignition key inserts followed by inserting and removing key several times. Check for open/short on harness from steering column VATS ignition key to ECM. Possible defective anti-theft module."
C4Willie is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2007, 10:01 AM   #2
AGENT 86
CF Senior Member
 
AGENT 86's Avatar
 
Member Since: Jan 2003
Location: Summerland B.C. Canada
Default

If the car is running, I don't see VATS as being your problem, The only code you get is 46 ??
AGENT 86 is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2007, 02:14 PM   #3
C4Willie
Junior Member
 
Member Since: Sep 2006
Default Agent 86...

Yep, the car is running. I just got back from bringing back from my parents house. Able to drive and actually able to reach +60 mph but it took a while and I really had to feather the gas. Push it past 1/4 throttle and she cuts out, let of and it stays running.

I check the codes when I got home and now the 46 is gone all I get is the 12 that you see anytime.

I suppose I may need to take it to a garage allthough I hate to give up.

I have already replaced the TPS, Cap/Rotor, Wires, Plugs and fuel filter. I also replaced the entire exhaust system from the manifolds back.

Is there a fuel management computer in these cars? Or is it one computer that runs everything? I had an 89 S-10 4cyl that had a similar problem and I had to replace the fuel magement computer. That was a little 4 cyl truck with a stick and it had like 3 or 4 computers on board!

Agent 86, and anyone who replies to this or the other post I had, Thank you. Everyone is very nice and helpful in this Forum.

Despite the rough stretch I am going through with my car I am extremely proud to be a Vette owner and I LOVE my car.
C4Willie is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2007, 03:47 PM   #4
AGENT 86
CF Senior Member
 
AGENT 86's Avatar
 
Member Since: Jan 2003
Location: Summerland B.C. Canada
Default

Have you tested your fuel pressure ??
AGENT 86 is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2007, 05:23 PM   #5
C4Willie
Junior Member
 
Member Since: Sep 2006
Default

Sorry, left that out. Yes I did test the fuel pressue Agent 86. Was good, around 40-42 even when the car starts to run bad.
C4Willie is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2007, 08:41 PM   #6
AGENT 86
CF Senior Member
 
AGENT 86's Avatar
 
Member Since: Jan 2003
Location: Summerland B.C. Canada
Default

You should ask if there is anyone in your area with a laptop/software or scanner. Lot's of members here, have them.
AGENT 86 is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2007, 11:49 PM   #7
C4Willie
Junior Member
 
Member Since: Sep 2006
Default

Thank you Agent 86. I actually just saw my Uncle a few hours ago. He has a scan tool that should work on my car. I hope to get it this week and finally solve this mystery.

Thank you again.
C4Willie is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2007, 11:49 PM
 
Go Back   Corvette Forum > C4 Corvettes, 1984 - 1996 > C4 Scan & Tune
Reload this Page Trouble code 46 - VATS Anti Theft Circuit Fault
 
 
 
Reply

Tags
01, 03, 46, 650, anti, board, c4, circuit, code, corvette, fault, pcm, prairie, theft, trouble, vehicle, villager


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Click for Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Code 43 on 86 L98 Auto _twisted_ C4 Tech/Performance 10 03-08-2005 09:41 PM


All times are GMT -4. The time now is 07:11 AM.


Emails & Password Backup

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.5.2