Go Back   Corvette Forum > C4 Corvettes, 1984 - 1996 > C4 Scan & Tune
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Register Albums Search Today's Posts Mark Forums Read FAQ
Search
C4 Scan & Tune
Corvette Onboard Diagnostics, Service Advice, Dyno Tuning, Fuel Management, Tuning Software, LS1 Edit Sponsored by
Ultrarev

Welcome to Corvetteforum.com!
Welcome to Corvetteforum.com.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, join Corvetteforum.com today!


Corvette Store
 
 
C6 Parts & Accessories
C5 Parts & Accessories
Wheels & Tires
Sponsored Ads
 
 
Vendor Directory
  
Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-11-2007, 06:37 PM   #1
all show and more go
CF Senior Member
 
all show and more go's Avatar
 
Member Since: Aug 2006
Location: SpringHill florida
Default car stalls after bypassing vats!

well a few days ago i was having problems with the car so i disabled the vats by splicing the wires behind the center councel and now the car starts but cuts off after like 2 sec. what can this be?
all show and more go is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2007, 09:18 AM   #2
AGENT 86
CF Senior Member
 
AGENT 86's Avatar
 
Member Since: Jan 2003
Location: Summerland B.C. Canada
Default

VATS needs to be disabled in the chip or bypassed with the correct resistor at the bottom of steering column. Sounds like you bypassed the start enable relay.
AGENT 86 is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2007, 12:47 AM   #3
TPI84GMC
CF Member
 
TPI84GMC's Avatar
 
Member Since: Jan 2007
Location: Mesa Arizona
Default

get the painless module to bypass it if you are sure that VATS is the problem
TPI84GMC is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2007, 12:28 AM   #4
davidnclearlaketx
CF Senior Member

 
davidnclearlaketx's Avatar
 
Member Since: Jan 2006
Location: Houston Texas
Default

Quote:
Originally Posted by all show and more go View Post
well a few days ago i was having problems with the car so i disabled the vats by splicing the wires behind the center councel and now the car starts but cuts off after like 2 sec. what can this be?
Take your key to the dealer to find out your VATS code.
Then order the bypass module from Mid America, Ecklers or elsewhere.
As stated above the VATS connection is found by removing the panel below the steering column. Instructions will be included with the bypass module. At least it should be.

davidnclearlaketx is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2007, 12:28 AM
 
Go Back   Corvette Forum > C4 Corvettes, 1984 - 1996 > C4 Scan & Tune
Reload this Page car stalls after bypassing vats!
 
 
 
Reply

Tags
86, car, corvette, ecklers, module, pass, splicing, stalling, stalls, start, starts, vats, wires


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Click for Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 10:36 AM.


Emails & Password Backup

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.5.2