Go Back   Corvette Forum > General Corvette Topics > Audio/Electronics
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Register Search Today's Posts Mark Forums Read FAQ Vendor Directory
Search
Audio/Electronics
Stereo System Installation Info, Amplifiers, Subwoofers, Radar Detectors, Police Scanners, and CB Radios for the Corvette Sponsored by
Optima Batteries

Welcome to Corvetteforum.com!
Welcome to Corvetteforum.com.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, join Corvetteforum.com today!


Corvette Store
 
 
C7 Parts & Accessories
C6 Parts & Accessories
C5 Parts & Accessories
C4 Parts & Accessories
C3 Parts & Accessories
C2 Parts & Accessories
C1 Parts & Accessories
Wheels & Tires
Sponsored Ads
 
 
Vendor Directory
  
Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-24-2011, 02:34 PM   #1
Velox
CF Senior Member
Support Corvetteforum!
 
Velox's Avatar
 
Member Since: Sep 1999
Location: Des Moines, Iowa, USA Iowa
Default Antenna Problems 2011 HU Upgrade

Just some FYI comments on my base coupe 2011 Bose/OnStar upgrade project using new Pioneer 3300BT head unit. I thought I had a bad HU initially very poor reception, mostly static. Finally figured out it was an antenna problem. I actually first got it working by just leaving the short extension in the radio antenna port and then grabbing that, wham music. I tried various "hidden" antennas, one amplified, one not, very poor results, I don't recommend those. I read many many posts and FAQs on this, none of it worked for me. Maybe something changed in 2011? Maybe some combo of my HU, Bose system, OnStar system? Anyway the 12V+ added to pin B3 actually made static worse, minimal reception, then I tried the 5V+ mod to A4, no help. I tried various combinations of those two mods, no help. In frustration I grabbed an old metal fixed mast Camaro antenna, plugged that in, radio worked fine. So eventually I mounted a 30" fixed length antenna horizontally in the rear of the hatch up against the back plastic/fiberglass below the hatch lock mechanisms, grounded the base of it to a bolt on the hatch lock mount, ran an extension antenna wire up to the radio, plugged that in, fairly good reception.

I have no idea why none of the mods would made my stock antenna function with my Pioneer HU. Anyone know?

Merry Christmas to everyone
Velox is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2011, 02:34 PM
 
Go Back   Corvette Forum > General Corvette Topics > Audio/Electronics
Reload this Page Antenna Problems 2011 HU Upgrade
 
 
 
Reply

Tags
2011, aftermarket, bad, corvette, hu, problems, reception, zr1


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Click for Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 01:22 PM.


Emails & Password Backup

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.5.2